اوتوبایردر سال 1937درآلمان این ماده راکشف کرد و بعد ازآن اینموادباداشتنخواص ویژه، پیشرفت بسیارزیادي را در انواع صــنایع جهان داشــتند. پیوند یورتانی از طریق واکنش افزایشــی بین یک گروه ایزوسیانات و یک ترکیب داراي هیدروژن فعال مثل گروههیدروکسیل تشکیل شده است.گروههايایزوسیاناتبه شدتواکنشپذیربودهوبه همینعلت پیشـرفت واکنشآنها نیازبه افزایشدما ندارد.
(واکنش دردماي محیطصورتمیگیرد) مهمترین ویژگی این گروه از پلیمرها این است که پس از واکنش سـاختاري پایدار بوجود می آید؛ که با توجه به تنوع داراي اشـــــکال مختلف مانند: فراوردههاي فوم، فیلم، الاستومرها، پودرها، مایعات و امولوسیونها قابل تولید هستند. برخی محصولات پلی یورتان عباتند از:
خصــوصیات:مقاومت دربرابر سایش، شعله وريونیروهايدینامیکیواستاتیکی؛ جذاب، شفاف، قابلیت شســت وشو، بهداشتیو ضدباکتري، مقاوم دربرابر ضربه، قرارگیريیکپارچه بررويبتنتازهیا قدیمیوموزائیک ، تنوع بالا(درارائه طرحهاو خطکشــــــــــیهايمتنوع و..)،مقاوم دربرابرحلالها،روغنهاو چربیها ،عایق صوت، نگهداريوترمیم آسان، ضد لغزندگی،دارايانعطافپذیريومقاومت بالايفشــــــــــاريمطابق با DIN,ASTM استانداردهاي موارد مصرف: خواص محصـول آن را جهت بهره برداري درکارخانجات صنعتی، محیطهایی که لرزش دارند و نیز محیطهایی که در معرض اشعه uv قرار دارند، مناسب میسازد
پلی یورتانها دسته ای از پلیمرهای پر مصارف با خواص عالی هستند. به همین خاطر، طراحان و متخصصان صنایع پوشش دهی بخوبی توان بهره بردای از این ترکیبات را در کاربردهای گوناگون دارند. مثالهای متعددی برای کاربردهای فراوان این ترکیبات وجود دارد، از جمله پوششهای شفاف برای پوشش دهنده های تک لایه مخصوص بامها و رنگهای مشخص کردن محل گذر عابرین پیاده
پلی یورتانها در برابر مقاومت و سایش ضربه و ترک خوردگی بسیار خوب عمل میکنند و شما را شگفت زده و راضی نگه میدارند، از جمله ویژگی های آنها پخت سریع و کامل در دمای محیط است.
پلی یورتانهای آلیفاتیک از انواع آروماتیک گرانتر میباشند به همین خاطر انواع آروماتیک و نمونه های اپوکسی دار در استری ها، رنگهای پایه و پوششهای رابط بکار می روند.
در حالی که آلیفاتیک ها ویژه پوشش نهایی هستند. استفاده از پوشش های محافظ برای جلوگیری از پدیده خوردگی در ساختارهای فولادی که آستر و پوشش پایه آنها از نوع سامان های اپوکسی دار است، نمونه ای از کاربردهای مهم پلی یورتانها محسوب می شوند. مورد دیگر، سامانه های پوشش دهنده کف است که در آنها نیز انواع پوششهای پایه را می توان بکار برد، گاهی پوشش نهائی از نوع یورتان برای لایه نهایی کف نیز کفایت می کند.
پلیاورتانها را اولین بار اوتو بایر در سال ۱۹۳۷ در آلمان کشف کرد و بعد از آن این مواد با داشتن خواص ویژه پیشرفت بسیار زیادی را در انواع صنایع جهان داشتند. اولین پلیاورتان، از واکنش دیایزوسیانات تولید شدند. آلیتانها ترکیباتی هستند که در ساختار آنها پیوند اورتانی وجود دارد. پلیاورتان (PU) نام عمومی پلیمرهایی است که دارای پیوند اورتانی میباشند. پیوند اورتانی از طریق واکنش افزایشی بین یک گروه ایزوسیانات و یک ترکیب دارای هیدروژن فعال مثل گروه هیدروکسیل تشکیل شدهاست. گروههای ایزوسیانات به شدت واکنش پذیر بوده و به همین علت پیشرفت واکنش آنها نیاز به افزایش دما ندارد. (واکنش در دمای محیط صورت میگیرد) مهمترین ویژگی این گروه از پلیمرها این است که پس از واکنش ساختاری پایدار به وجود میآید. خلاصه اینکه، پلیاورتان در اشکال مختلف مانند: فراوردههای فوم، فیلم، الاستومرها، پودرها، مایعات و امولسیونها قابل تولید هستند. ترکیباتی که دارای گروه ایزوسیانات هستند.